Peren kívül elengedte a bank a tartozás nagy részét!

Katalin beszámolóját az alábbiakban olvashatjuk:

2008-ban vettem fel egy Kia Rio típusú gépjármű vásárlásához hitelt az Erste Leasing-től. A duplájára nőtt törlesztőrészleteket küszködve ugyan, de fizettem. Pár éve mikor rájöttem, hogy mennyit kell még visszafizetnem, és hogy ez milyen igazságtalan, akkor úgy döntöttem, perre megyek a bank ellen, mert nem láttam más megoldást. Anyagi nehézségeim miatt viszont ez év januártól már nem tudtam fizetni. Tanácstalan voltam, hogy mi jön ezután. Azt tudtam, hogy a bank emiatt felmondja a hitelem, de fogalmam sem volt, hogy milyen veszélynek leszek ezután kitéve és egyáltalán mi vár rám. Elkezdem félni.

A szomszédasszony is jól rámijesztett

Elmesélte, hogy ő sajnos pórul járt. Neki is volt egy autóhitele és miután nem fizetett, pár hónap múlva felmondta a bank a szerződést, majd megkapta a rettegett fizetési meghagyást, amit sokan MOKK-os levélként ismernek. Keseregve mondta, hogy ő sajnos akkor még nem volt tisztában azzal, hogy a bank milyen jogi útvesztőbe húzta. Azt sem tudta, hogy 15 napon belül ellent kellett volna mondania erre a levélre, mert akkor most sokkal könnyebb lenne az élete. Bánja a tájékozatlanságát, nagy árat fizet érte, mert a bank követelése ellentmondás hiányában jogerőre emelkedett és így végrehajtás indult ellene. Jelenleg is tiltják a fizetését, azt sem tudja hány évig fog ez így tartani.

Más kárából tanul a bölcs

A peremet sajnos nekem is felfüggesztették, és nem akartam a szomszédom sorsára jutni, így megfogadtam a tanácsát, hogy keressek magamnak olyan szakembereket, akik erre a területre szakosodtak. Szerencsére a neten olyan tanácsadókra akadtam, akik egyből tudták, mit lehet és kell tenni. Tájékoztattak, hogy a megoldás érdekében több úton is elindulhatok. Elmondták elejétől a végéig a folyamatot, hogy milyen lehetőségeim vannak, mit kell tennem, hogy kiszabaduljak a szorult helyzetből. Megbíztam őket peren kívüli megegyezésre.

Vannak még csodák?

El sem akartam hinni, de pár hónap leforgása alatt a 4,8 millió Ft-os adósságból az Erste Leasing közel 4 millió Ft-ot elengedett. A megállapodás feltételeként kikötötték, hogy el kell állnom a pertől, melyet örömmel megtettem. Családi összefogással a fennmaradó közel 900.000 Ft-ot ki tudtam fizetni. Végre nincs adósságom. Igazán hálás vagyok a szomszédasszonyomnak a tanácsért, hogy ne egyedül intézkedjek, hanem forduljak olyanokhoz akik értenek hozzá.

A siker érdekében elengedhetetlen, hogy olyan szakértőket keressen, akik dokumentált sikereket tudnak felmutatni! Keressen minket, és szabaduljon meg a nyomasztó tehertől! A peren kívüli megegyezésnek vannak bizonyos feltételei. Tudja meg lehetőségeit!

Tudni szeretném a lehetőségeimet!