Újabb végrehajtás megszüntetési pert nyert civil társaságunk partner ügyvédje. A Ráckevei Bíróság elsőfokon semmissé nyilvánította a kölcsönszerződést és az adósok ellen évek óta zajló végrehajtást megszüntette.

A Szabó házaspár története 2008. év elejére nyúlik vissza, amikor az Erste Banktól 17 millió forint szabadfelhasználású kölcsönt vettek fel 10 éves időtartamra. Osztottak-szoroztak és úgy látták, hogy 10 év alatt kényelmesen vissza tudják fizetni a teljes hitelt kamatostól. Akkor még nem tudták, hogy keserves évek várnak rájuk. Az elején nem volt gondjuk a törlesztéssel, fizettek rendesen, még akkor is, amikor azt vették észre, hogy sosem elég a törlesztőre félretett pénz, mert egyre emelkedik a részlet. Szerencsétlenségek sora érte őket és családi problémák miatt 2012 év végére már nem tudták előteremteni az időközben alaposan megugrott törlesztőket. Az Erste felmondta a szerződést, 2013-ban pedig végrehajtást indított ellenük.

Végrehajtás megszüntetési pert indítottak

A házaspár tudta, hogy nagy a tét és cselekedniük kell, ha nem szeretnék elveszíteni a lakásukat és minden egyéb vagyonukat. 2014-ben olyan ügyvédhez fordultak jogi segítségért, aki értette a dolgát és azonnal végrehajtás megszüntetési pert indított. A végrahajtást a bíró az első tárgyaláson felfüggesztette, így már biztonságban és bizakodva várták a továbbiakat. Tárgyalások sorozata kezdődött, majd az ő perüket is „befagyasztották” a törvényi változások miatt. 2015. áprilisában, amikor az ügyfelek megkapták a banki “elszámolást” az Erste már 31 millió forint tartozást tartott nyilván a számlájukon.

A per idén nyáron végre folytatódott.

A Bíróság megvizsgálta a keresetet és arra az álláspontra jutott, hogy a felperes házaspár keresete alapos, a szerződés semmis, mert nem tartalmazza jogszerűen a szerződés tárgyát, összegét, a törlesztő részleteket,valamint a valós ügyleti kamat nem számolható ki, a THM pedig nem határozható meg pontosan. Olyan érvek mentén találta semmisnek a bíróság a szerződést, amely érvek függetlenek a Kúria jogegységi határozataitól és amely kérdéseket nem rendezte a legutóbbi tavaszi jogegységi nyilatkozat sem.

Szabóék tisztában vannak vele, hogy még nem dőlt el a sorsuk véglegesen,de azt is tudják, hogy egy jelentős csatát megnyertek, a végrehajtás leállítva, ők pedig még mindig a saját  ingatlanjukban laknak. Azt mondják, áldják magukat, hogy belevágtak az egészbe és üzenik sorstársainknak: „Ha nem kezdesz bele, akkor sose lesz vége!”.

A nyertes ítéletet alul teljes terjedelmében közzétesszük.

A siker érdekében elengedhetetlen, hogy olyan dokumnetáltan sikeres szakembert keressen, aki felelősségteljesen látja el munkáját, nem vállata túl magát, a tárgyalásokra eljár, és elérhető! Álljon ki ön is az igazáért, mert megéri! Kérjen szakértőinktől tanácsot, hogyan tud megszabadulni a jogtalan uzsorától! Tudja meg lehetőségeit!

Tudni szeretném a lehetőségeimet!