Sokan várnak nyertes jogerős ítéletre, főleg ha az az OTP ellen szól!

Civil társaságunk vezető ügyvédje a napokban kapta kézhez az Egri Törvényszékről érkezett másodfokú ítéletet és ezzel egy újabb végrehajtás szűnt meg JOGERŐSEN!

Kicsiben gondolkodtak, mégis nagy baj lett belőle

Az adósok  története 2006-ra nyúlik vissza, amikor is az OTP-hez fordultak hitelért. Nem akartak ők sokat, nem voltak nagyra törő terveik, még csak azt sem lehet mondani, hogy luxusra akarták költeni a felvett 1,4 millió forintos hitelt. 10 évre terveztek, úgy számolták, hogy addig biztosan vissza tudják fizetni, de a válság őket is utolérte. Pár év múlva már komoly anyagi gondok miatt nem tudták fizetni a részleteket. A hitelt felmondta a bank, és átkerültek az OTP Faktoringhoz, amivel állandósult az életükben a stressz és a fenyegettség.

Esélyből győzelem

2013-ban végrehajtás indult ellenük. Ez volt az a végső lökés, ami felébresztette őket tétlenségükből és ráeszméltek, hogy most már a vagyonuk a tét. Szakértők tanácsát kérték, így tudták meg, hogy van még egy esélyük, ha sürgősen végrehajtás megszűntetési pert indítanak a bank ellen. Tisztában voltak azzal, hogy jó ügyvédre van szükségük, hisz a  “nagy” OTP lesz az ellenfél. Az elsőfokú ítéletben 2015. év végén a bíróság több ponton is megállapította a szerződés semmisségét és a végrehajtás megszüntetését.

Mi történt másodfokon?

A bank nem akart belenyugodni a vereségébe, ezért fellebbezést nyújtott be. A másodfokon eljáró Egri Törvényszék az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta és kijelentette, hogy a bank „fellebbezése alaptalan”, valamint kijelentette, hogy az első fokú bíróság helyesen állapította meg a Hpt.213.(1).e. pontból következő semmisségi ok fennállását. Tekintettel arra, hogy a végrehajtás megszűntetéséhez elegendő az is, ha a felperes által megjelölt érvénytelenségi okok közül egy megállapítható, így a végrehajtás megszűnt.

Gratulálunk az adósnak kitartásáért és bátorságáért és azért, hogy nem hagyta magát!

Az ítéletet teljes terjedelmében közzétesszük, lent olvasható!

A siker érdekében elengedhetetlen, hogy olyan dokumnetáltan sikeres szakembert keressen, aki felelősségteljesen látja el munkáját, nem vállata túl magát, a tárgyalásokra eljár, és elérhető! Álljon ki ös is az igazáért, mert megéri! Kérjen szakértőinktől tanácsot, hogyan tud megszabadulni a jogtalan uzsorától! Tudja meg a lehetőségeit!

Tudni szeretném a lehetőségeimet!