Először perré alakult az ügy, majd sikerült peren kívül megegyeznünk

Ritáék eredetileg a Raiffeisen Lízingtől vettek fel autóvásárlásra hitelt, de a szokásos okok miatt ők sem tudták egy idő után fizetni azt. A szerződés felmondása után a bank eladta a követelést az Argenta Faktornak. A követeléskezelő fizetési meghagyást bocsátott ki az adósok ellen. Ritáék szerencsére az elmúlt években „jól kiokosodtak” a devizás jogi ügyekből, így 15 napon belül ellent mondtak a MOKK-os levélnek. A tartozás így nem lett végrehajtható.

Perbe hívták az adósokat

A szabályosan ellentmondás maitt az ügy perré alakult, és a bíró már kitűzte a tárgyalás napját is. Ritáék lettek az alperesek, az Argenta Faktor a felperes. Ekkor keresték meg szakértőinket, hogy jól jönne egy kis segítség, mert innen tovább már nem tudnak jutni.

Nehéz pálya

Nem voltak jó helyzetben, nagy volt a kockázat, mert kezes is szerepelt az ügyletben, akinek volt végrehajtható vagyona, amit egy vesztes per esetén elvihettek volna. Nem volt sok idő, közelgett a tárgyalás napja, így az ügyfelek szerettek volna sűrgősen megállapodni, még a per előtt.

Akadály elhárítva

A nehezített pálya ellenére mégis sikerült elérni, hogy a 2,4 millió Ft tartozás helyett 1,6 milliót kelljen csak kifizetni. De ami még ennél is nagyobb nyereség, hogy megmenekültek a bírósági tárgyalás stresszétől, az idegeskedéstől, a per költségeitől és az esetleges pervesztesség rémétől is.
“A nyugalom mindennél többet ér, köszönöm, hogy segítettek”- búcsozott tőlünk Rita mosolyogva.
A siker érdekében elengedhetetlen, hogy olyan szakértőket keressen, akik dokumentált sikereket tudnak felmutatni. Szabaduljon meg a nyomasztó tehertől! A peren kívüli megegyezésnek vannak bizonyos feltételei. Tudja meg lehetőségeit!

Tudni szeretném a lehetőségeimet!