Kornélt egy egyszerű trükkel húzták be a devizahiteles csapdába.

Kornél 2008-ban bement egy márkakereskedésbe, hogy használt autót vegyen. Ahhoz határozottan ragaszkodot, hogy kizárólag csak forint hitelt hajlandó igényelni. A kereskedésben a K&H Bank autóhitel konstrukcióját kínálták neki.

Egy laza tollvonás

A kereskedésben az értékesítő úgy oldotta meg az ügyfél forint hitelre vonatkozó kérését, hogy a svájci frankos szerződés nyomtatványon egy laza tollvonással áthúzta CHF összeget, és tollal beírta a felvett forint összeget. Hogy ezt szándékosan, vagy csak tudatlanságból tette, ez sosem derült ki. Az ügyfél a K&H bankban ezt megkifogásolta, ahol egy udvrias levélben elnézést kértek tőle a történtekért, de semmi egyéb nem változott.
Ezzel a turpissággal, bár nem szokványos módon, végül egy svájci frankos hitel maradt az ügyfél nyakán, amit egy idő után már nem bírt fizetni. Miután végleg leállt a törlesztéssel a K&H Bank felmondta a szerződést és eladta a VIN Faktornak. A tartozás közel 800.000 Ft volt.

A trükk leleplezése

Kornél azzal a kérdéssel fordult hozzánk,  hogy: “Lehet ezzel valamit kezdeni?”
Lehetett! Kielemeztük a helyzetet, stratégiát gyártottunk, majd szakértőink tettek egy merész ajánlatot a követeléskezelő cégnek, amiben alaposan kifejtették a fent leírt “trükk” jogi következményeit,  és egyben felajánlották, hogy 150.000 Ft-ot hajlandó fizetni az ügyfél, de egy forinttal sem többet. Első szóra elfogadták az ajánlatunkat.
Kornél kicsit fáradtan, de boldogan csak annyit mondott a telefonba, amikor megtudta, hogy 81% sikerült spórolnunk neki: „Tudtam, hogy győzni fog az igazság, köszönöm”.

A siker érdekében elengedhetetlen, hogy olyan szakértőket keressen, akik dokumentált sikereket tudnak felmutatni. Szabaduljon meg a nyomasztó tehertől! A peren kívüli megegyezésnek vannak bizonyos feltételei. Tudja meg lehetőségeit!

Tudni szeretném a lehetőségeimet!