Nem szokványos megegyezés született a napokban.

Ügyfelünknek a közel 17 milliós tartozása a megegyezés létrejöttével  3 millió Ft-ra csökkent.
A megegyezés azért is figyelemre méltó, mert a lealkudott tarozást nem egyösszegű megfizetéssel kell rendezni. Ügyfelünk 137 hónapos futamidő alatt 0%-os kamat és kezelési költség mellett havi 22.325 Ft megfizetésével le tudja zárni a hitelét! Hogy miért volt ennyire „engedékeny” a bank? Az az alábbi történetben olvasható:

A Takács házaspár 9 évvel ezelőtt lakás vásárlásához az OTP-től vett fel svájci frank hitelt. Öt év elteltével már ők is benne voltak a  devizahiteles csapdában, történetüket mégsem lehet szokványosnak tekinteni, mert nem tudták, hogy a banki ügyintézővel a hazugságra fogtak kezet.

A kálvária a felmondással kezdődött.

Felmondott hitelükkel átkerültek az OTP Faktoringhoz, ahol hosszas siránkozásuk után felajánlották nekik a  közös értékesítést. Az szóbeli megegyezés az volt, hogy adják el az ingatlant, az árát teljes egészében törlesszék be a hitelbe és ha azon felül marad még tartozás, akkor annak a nagy részét méltányosságból elengedik majd, és csak 1-2 millió forintot kell részletekben megfizetniük. Ezt az alkut a bankban kézfogással pecsételték meg az illetékes osztályvezetővel.

Óriási hiba, amely majdnem a vesztüket okozta.

Takácsék elkövettek egy óriási hibát, hittek a szóban elhangzott ígéretnek. Nem írtak megállapodást, és ez majdnem közel 20 milliójukba került.

Hogyan történhetett mindez?

A házaspárnak 2014-ben sikerült eladni a lakást. Ők tartották magukat a szóbeli megállapodáshoz, betörlesztették a  teljes vételárat a hitelbe és várták, hogy a faktoring is az alku szerint fog cselekedni. Hatalmas döbbenet ült ki az arcukra, amikor kézhez vették a tartozásukról szóló tájékoztatót, amiben az szerepelt, hogy még közel 17 millióval tartoznak, és szó sem volt benne méltányosságról és tartozás elengedésről. Egyből rohantak a bankba reklamálni, de már a portán sem jutottak túl. Bár udvariasan, de úgy penderítették ki őket, hogy a lábuk sem érte a földet.

Fény az alagút végén.

Az elmúlt két évben magukat okolva a történtekért  tanácstalanul próbáltak a sérelmüknek érvényt szerezni, de hasztalanul. Ez év elején fordultak hozzánk és a történet hallatán még harcedzett szakértőinknek is elkerekedett a szeme. Alaposan indokolt és gondosan összeállított kérelemben tettünk egy ajánlatot a bank felé, de hónapokig nem is reagáltak rá. Telefonálások, egyeztetések hosszú sora következett és egy jó fél év is eltelt, mire az érdemi válasz megérkezett.

Közel 17 millió helyett 3 millió.

Takácséknak összesen 3 milliót kell kifizetni és azt sem egy összegben, hanem  kamatmentes részletekben havi 22.000 forintjával.

Ahogy a feleség mondta:

“Majdnem hatalmas árat fizettünk a tudatlanságunkért, de most már látom, hogy egyszer végére tudunk érni a dolognak.”

Vegye igénybe szakértőink segítségét, tudja meg lehetőségeit! A kiértékelés díjmentes!

Tudni szeretném a lehetőségeimet!