Újabb ítélet született novemberben az Erste bank ellen, amit teljes terjedelmében közzéteszünk.

A házaspár 2007. szeptemberében vett fel 9 millió forintnak megfelelő CHF szabad felhasználású jelzáloghitelt az Erste Banktól. Fiatalok voltak és bíztak benne, hogy az elkövetkező 20 év alatt nem lesz gondjuk a hitellel. A válság kitörésével a törlesztő részletek drasztikusan emelkedni kezdtek és a részletek fizetése nagy terhet jelentett számukra. 3 évig erőn felül fizették még a részleteket, de egy idő után már nem tudták, így 2011. őszén fizetési könnyítést kértek amit meg is kaptak, de ez csak egy évre segített rajtuk.

Rezsi vagy hitel?

Amikor egyikük hírtelen munkanélkülivé vált egy fizetésből már csak akadozva fizettek, majd eljött a pillanat, amikor komoly döntést kellett hozniuk: a téli fűtést fizetik vagy a bankot. Nem volt valódi választásuk, a hideg győzött. 2014. év elején a bank felmondta a szerződésüket és ez év tavaszán megindították a végrehajtást. Mindketten tudták tenniük kell valamit, hogy ne veszítsék el az otthonukat. A legtöbb ember ilyenkor a homokba dugja a fejét és úgy tesz, mintha nem lenne gond és azzal áltatják magukat, hogy majd valaki “megmenti” őket.

Stuccpolitika helyett

A házaspár lázasan kereste a kiutat. Az interneten találtak az Erste Bank ellen nyertes végrehajtás megszűntetési pereket és látták, hogy van esélyük, ha jó szakembert válsztanak. Tanácsért szakértőinkhez fordultak. Átbeszélték a megoldási  a lehetőségeket és megbízták végrehajtás megszűntetésre specializálódott ügyvédünket. Az ügyvéd tudta a dolgát és több lényeges pontra hivatkozva kérte a végrehajtás megszüntetését.

A bíróság megállapította, hogy a kereset alapos

Több tárgyalás és az érvék-ellenérvek felsorakoztatása után a bíróság megállapította, hogy a Hpt. 213.§ (1).c.) pontja alapján a követelés érvényesen nem jött létre, ezért a végrehajtást megszüntette. A házaspár hosszú idő óta végre megkönnyebbült, pozitívan néznek a jövő elé.

A siker érdekében elengedhetetlen, hogy olyan dokumnetáltan sikeres szakembert keressen, aki felelősségteljesen látja el munkáját, nem vállata túl magát, a tárgyalásokra eljár, és elérhető! Álljon ki ön is az igazáért, mert megéri! Kérjen szakértőinktől tanácsot, hogyan tud megszabadulni a jogtalan uzsorától! Tudja meg lehetőségeit!

Tudni szeretném a lehetőségeimet!