A házaspár története még 2006. őszén kezdődött, amikor is hosszú tanakodás után úgy döntöttek, megveszik régóta vágyott családi házukat. Az ingatlan megvásárlásához 24 millió Ft svájci frankos hitelt vettek fel. A hitelt a KDB Bank jogelődje a BG Ingatlanfinanszírozási Zrt. nyújtotta. Mivel jól mentek az anyagi dolgaik 2008 év elején újabb 5 millió forintos hitelt vállaltak be és nekiláttak a ház bővítéséhez. Utólag már azt mondják, bárcsak ne tették volna.

Hosszú évekig rendben fizették az egyre növekvő törlesztőket,de 2012-től már nem voltak képesek erre.  A családon belüli hangulat is egyre romlott,mindennapossá váltak a veszekedések, egymás hibáztatása és egyre nőtt a fenyegetettség érzésük. Nem jártak sehová, csak otthon emésztették magukat, az elmaradás pedig közben egyre nőtt.

Hiába mentek be a bankba és kérték, hogy elégedjenek meg egy kisebb törlesztőrészlettel, meg sem hallgatták őket és 2013. év elején elindították a végrehajtást ellenük 46 millió forint értékben.  

2015. júliusában jutottak el az ügyvédhez, aki soron kívüli kezelte az ügyüket és az ügyfelek is igyekeztek hamar beszerezni mindent, ami szükséges a per elindításához.
A dunakeszi járásbíróságon a bírónő nagyon korrekt volt és még a folyamat legelején meghozta azt a döntést, hogy felfüggesztette a végrehajtást, ami nagy megkönnyebbülést jelentett a házaspárnak.

Idézet az ítéletből: „…a bíróság megállapította, hogy a végrehajtani kívánt követelések a Pp. 369.§ a. pontja alapján nem jöttek létre, ekként az ezekre alapított végrehajtási eljárások megszüntetésének van helye.”

Gratulálunk a házaspárnak, hogy nem hagyták magukat és a kiváló ügyvédnek, hogy sikerre vitte az ügyet!