Ismét jogerős ítéletünk született egy végrehajtás megszüntetési perben, most a Budapest Hitel- és Fejlesztési Bank Zrt. közismert néven Budapest Bank ellen.

A győztes ítéletet alul teljes terjedelmében közzétesszük.

A bank ez első fokú itélet meghozatala után a fellebbezési kérelmében arra hivatkozott, hogy szerintük a bíróság tévesen állapította meg a szerződés érvénytelenségét a Hpt. 213. § (1) bekezdés e pontja alapján, valamint hogy az első fokú eljárásban súlyos eljárási hibák történtek, ezért kérte az első fokú ítélet hatályon kívül helyezését.

A bank sejtette, hogy másodfokon sem tud majd nyerni, ezért megpróbált kihátrálni a vesztesnek ígérkező perből. Ehhez azt a trükköt akarta alkalmazni, hogy a folyamatban lévő végrehajtást vissza akarta vonni. A bank ügyvédje állította a Bíróságon, hogy jelezték a végrehajtónak miszerint visszavonják a végrehajtást. Mint kiderült,  a végrehajtó (az adós szerencséjére) túl lassú volt és a tárgyalás napjáig nem intézkedett. A tárgyaláson komoly jogi érvek és ellenérvek ütköztetése után a bíróság kimondta, hogy a bank által benyújtott fellebbezés „nem alapos”.

A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság helyben hagyta  az első fokon meghozott nyertes ítéletet. Az első fokú ítélet megszüntette a Budapest Bank által indított végrehajtási eljárást, melyet most a másodfok jogerősen helybenhagyott.

„Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs”

„A másodfokú bíróság az első fokú bíróság érdemi döntésével, és annak az ítéletben kifejtett indokaival egyetértett, ezért a másodfokú bíróság az első fokú bíróság ítéletét a Pp.253.§ (2) bekezdés és a 254.§ (3) bekezdése alapján – helyes indokaira visszautalással – helybenhagyta.”

Gratulálunk a győztes ügyfélnek a bátorságáért és a kitartásáért, és civil társaságunk vezető ügyvédjének az újabb jogerős nyertes ítélethez!

A siker érdekében elengedhetetlen, hogy olyan dokumnetáltan sikeres szakembert keressen, aki felelősségteljesen látja el munkáját, nem vállata túl magát, a tárgyalásokra eljár, és elérhető! Álljon ki ön is az igazáért, mert megéri! Kérjen szakértőinktől tanácsot, hogyan tud megszabadulni a jogtalan uzsorától! Tudja meg lehetőségeit!

Tudni szeretném a lehetőségeimet!