Vilmost hitelkártyával húzták be a csőbe és sokáig azt hitte tényleg jól járt azzal az álom hitelkerettel, amit kapott.

debitcard_1986

„Annak idején K&H-számlám volt, arra utalta a cég fizetésemet. Egyik alkalommal, ahogy bent jártam a bankban a ügyintéző hölgy rábeszélt, hogy milyen jó dolog ez a hitelkártya, mert ha arról költök és 45 napon belül visszaadom a pénzt, akkor nulla kamatot kell fizetnem. Előbb nem értettem, hogyan is lehetséges ez, de megnyugtattak, hogy ha odafigyelek a pénzügyeimre, akkor nem járhatok rosszul.” – emlékszik vissza a kezdetekre a férfi.

Végül  egy 340.000 Ft-os hitelkeretet sóztak rá Vilmosra, aki kezdetben örült, mert amikor a vállalkozásában kevés volt a bevétel, volt mibe belenyúlni, hisz a kártya ott lapult a zsebében.

“Szépen, apránként belenyúlogattam”

És ha jött  bevétele, akkor rendre  vissza is fizette. Ez kezdetben jól működött, aztán jöttek a bajok. Volt olyan hogy 70 ezret kivett, de csak 40 ezret tudott visszafizetni és nagyon gyorsan kimerült a hitelkeret. A vállalkozására továbbra is rossz napok jártak és már a kamatot sem tudta törleszteni. Ami bevétel volt, az pedig kellett a családnak.

A KH után az Intrum sanyargatta

Mivel a férfi továbbra sem tudott fizetni, a bank felmondta a szerződést és eladta a követelést az Intrum Justitiának. Kötött velük egy 10 ezer Ft-os havi megállapodás, amit utána 5.000 Ft-ra mérsékeltek és amit  fizetett is évekig. Abban a hiszemben volt, hogy szép lassan elfogy a tartozása.

És ekkor jött a hidegzuhany, egy levél formájában. Azt hitte rosszul lát, amikor elolvasta, hogy a tartozása  már közel 600.000 Ft-ra növekedett.

“Ekkor jöttem rá, hogy életem végéig fizetgetve sem tudnám kifizetni a tartozást, mert a kamatok miatt az  egyre csak nő és minden pénzemet elviszi.”

Vilmos próbált egyeztetni az Intrummal, de nem járt sikerrel, szóba sem álltak  vele.

“Ekkor találtam a neten a szakértőket és láttam, hogy ők már intéztek ügyet sikeresen az Intrummal. Megbíztam őket és az én tartozásomat is pár hónap alatt lealkudták 30%-ra, és így a kialkudott 200. 000 Ft-ot családi segítséggel már ki is fizettem. Tudom így is sokba került ez nekem, de legalább már elmondhatom, hogy VÉGE!”