3 400 000 helyett 1 062 000 Ft-ért engedte ki a tartozást az Erste Bank!

Ügyfelünk kálváriája még 2008-ban kezdődött, amikor autót akart vásárolni és végül egy Suzukira esett a választása. Az autókereskedésben csábítóan hangzott a nulla forintos kezdő részlet ígérete, így el is hozta a kocsit. Gábor így emlékezik vissza a vásárlásra:

Még a fizetésemet sem vizsgálták, csak bemondásra elfogadták, de most már bánom az egészet! Mintha azt sugallták volna, „vegyél fel te hülye minél többet és majd meglátod milyen jó lesz az neked.”  Az elején még csak 35 ezret kellett fizetni havonta, de nemsokára ez az összeg hatvanötezerre ugrott. A negyedik évben már nem bírtam fizetni a törlesztőrészleteket és kedvezményt kértem, de csak negyvenötezerre sikerült levinni az összeget. Egyre nőtt bennem az értetlenség és a tanácstalanság, hogyan lesz ennek az egésznek vége. 3,2 millió hitelre 4,5 millió forintot fizettem be és még több mint három milliót követeltek tőlem! Már nem akartam többet fizetni, és tavaly szeptemberben elegem lett, nem fizettem tovább a hitelt. Ekkor találtam rá a Facebook-on a szakértői csoportra.”
Gábor tőlünk hallott először arról a lehetőségről, hogy peren kívül is meg lehet egyezni a bankkal. Olyan helyzetekben is van megoldás, ha valaki nem fizeti a hitelét. Tavaly szeptember óta már ő sem fizette az egyre emelkedő összegeket. Felmondták a hitelét és hamarosan megkapta a közjegyzőtől a rettegett MOKK-os levelet, másnéven fizetési meghagyást. Tanácsadóitól tudta, hogy ennek 15 napon belül ellent kell mondani, így azt megtette és várta, hogy mi fog történni. Szerencsére a banknak sem volt „kedve” pereskedni, ezért a napokban sikerült pontot tenni az ügy végére.

„Elfogadtam a bank legutóbb küldött ajánlatát, és örülök, hogy túl vagyok rajta. Nyilván még így is sokkallom, de jobb, mint évekig pereskedni.”

Vegye kezébe a sorsát! Tudjon meg többet lehetőségeiről! Az alábbi gombra klikkelve a honlap tájékoztató oldalára jut, és igénybe tudja venni az ingyenes kiértékelést:

Elolvasom a tájékoztatót