Andrásék még a válság előtt vásároltak családi házat Üllőn, közel a férfi szüleihez és felvettek rá 4,9 millió Ft OTP kölcsönt felújítás céljából. A kölcsön nem volt elegendő, mert sok nem várt probléma merült fel. Nem tudták befejezni a felújítást, az OTP pedig többet már nem akart adni. Kellett egy másik bankot találni, aki hajlandó az ingatlanra több hitelt folyósítani.

Még több hitel

András ismerőse, egy OVB-s tanácsadó UCB Bankos hitelt ajánlott. Szerencsére az OTP-s hitelből már részben felújított ingatlant jóval többre értékelték ekkor, mint az eredeti OTP-s ingatlanbecslés, így megfeleltek a szerződéses feltételeknek. Az eredeti OTP-s hitel kiváltásra került, a felvett 4.9 millióból a tartozás közben 5,2 millió lett, és ehhez még felvettek 5 millió forintot 20 éves futamidőre. A kezdeti törlesztő az Aranykalász Életbiztosítással együtt 72.000 Ft volt. Úgy gondolták, ha ez még emelkedni is fog, akkor is kényelmesen tudják fizetni.
Ekkor 2008 december 31-ét írtunk.

Egyre nagyobb a teher

Az UCB cseles volt. Andrásék az elején nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget annak, hogy a bank két szerződést kötött velük. Egyet hitelkiváltásra, és egyet pedig szabad felhasználásra. Így a két szerződést külön kezelték, minden adminisztrációs díj, kezelési költség duplán lett számolva. Két értesítő jött, és külön sms-s a pénzmozgásról. A törlesztők pedig kezdtek emelkedni. A 12.000 Ft-os életbiztosítás felment 35.000 Ft-ra, a kamatokra fizetett rész 60.000 Ft-ról 100.000 Ft-ra

Hamis megmentők

2014-ben ajánlatot küldött az UCB, egy „Budget” szerződést, de Andrásék nem igazán akartak belemenni. Az interneten kerestek megoldást, és megtalálták a volt Várholdingból alakult Tisza Korona Zrt-t.
András így emlékezik vissza:
-Nagy Emíliával találkoztam, ő volt a vezérigazgató, megnézte a szerződést, azt mondta, több sebből vérzik, és hogy a bankot meg lehet támadni. Rendkívül határozott és meggyőző volt, azt állította, vannak már megoldott ügyei. Egy alkalmazottja (Kozmáné) azt tanácsolta, ne fizessünk többet, mert amikor perre kerül a sor, akkor a követelés mértéke mindig változik a befizetések miatt, és ez a perben nehézséget jelent. Így befejeztük a törlesztést.
Vennem kellett 20.000 Ft-ért részvényt, és a szerződésből valahogy kiszámolták, hogy 714.000 Ft lesz a sikerdíj, amit előre elkértek. Ezután minden évben 80-100 ezer képviseleti díjat kértek el. A pénzért cserébe leveleket írt a banknak. Ő megfogalmazta, de nekem kellett feladni a saját nevemben. Eredmény, előrelépés az ügyben nem volt. Az utolsó fél évben már kezdett gyanús lenni a dolog. Ha érdeklődtem, a telefont nehezen vették fel, napokig, hetekig kellett hívni őket, ha beszélni akartam velük. Végül már egyáltalán nem vették fel.

Becsaptak…

Idén év elején olvastam az interneten, hogy a Várholding ügy miatt Nagy Emília első fokon 3 év letöltendőt kapott. Gondolhatják, hogy érzetem magam. Telefonon nem lehetett már elérni, így a Fecebook-on írtam rá. Megbeszéltük, hogy bemegyek hozzá. Az iroda kiürült, leépítette az ügyintézőket. Aki volt, azt sem ismertem, mert a személyzet kicserélődött. A letöltendő büntetésre azt mondta, hogy ő egy áldozat, igazából koncepciós per folyik ellene. Ennél többet nem volt hajlandó mondani. A pénzt próbáltam visszakérni, de kiderült, hogy még a sikerdíjra előre kifizetett pénz sincs meg. – Elment az iroda költségeire. – Közölte rezzenéstelen arccal Emília, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Még szép, hogy fillért sem kaptam vissza.
A 3 év semmire sem vezető „együttműködés” 1.100.000 forintunkba került, pert sem adtak be, és így utólag visszagondolva gyakorlatilag semmit sem csináltak ezért.
Emília után úgy érzetem magam, mint akit leforráztak. A nem fizetés miatt, vagyis miattuk olyan helyzetbe kerültem, hogy bármikor megindíthatták volna a végrehajtást. Nem akartam elhinni, hogy nincs az ügyemre valamilyen megoldás.

A valódi megoldás

Március elején a Facebookon találtam meg az oldalt, és utána a weboldat. Ami megfogott, hogy a kommunikáció őszintének tűnt, és nem csak a levegőbe beszéltek, hanem az igazolt eredményeket is közzétették.
Az első találkozó alkalmával a szakértő hölgy, aki tájékoztatott, őszintének tűnt, és nem ígért nagy csodákat. A beszélgetés kötetlenül zajlott, főleg azután, hogy kiderült, vannak közös ismerőseink. Én ekkor az előzmények miatt érthetően már sokkal óvatosabb, és tudatosan bizalmatlan voltam. Nem akartam megint fejest ugrani valamibe, amiről később kiderül, hogy semmire sem vezet. A Facebook segítségével a közös ismerősöket felhasználva informálódtam a hölgyről. Szerencsére azt a megnyugtató választ kaptam, hogy megbízható, és ha azt mondja, meg tudják oldani az ügyem, akkor mérget vehetek rá, hogy az úgy is lesz!

Úgy is lett!

A 10.2 millió felvett hitelre 5.8 millió Ft-ot már kifizettem, de a követelés még mindig 16.8 millió volt. Ebből 6.3 millió lett az elengedés, így maradt 10.5 befizetnivaló, amit egy gyors áthidaló baráti kölcsön segítségével tudtunk rendezni. Most, hogy lekerült rólunk a ház elvesztésének a terhe, nagyságrendekkel jobban érzem magam.

Köszönöm, hogy ti 2.5 hónap alatt megoldottátok azt, ami másnak 3 év alatt sem sikerült!

A siker érdekében elengedhetetlen, hogy olyan szakértőket keressen, akik dokumentált sikereket tudnak felmutatni. Szabaduljon meg a nyomasztó tehertől! A peren kívüli megegyezésnek vannak bizonyos feltételei. Tudja meg lehetőségeit!

Tudni szeretném a lehetőségeimet!