Újabb végrehajtási pert vesztett a bank!

Ügyfelünk 2007 decemberében kötött kölcsönszerződést lakásvásárlás céljából a Budapest Bankkal. Egy budapesti XVII. kerületi régi építésű családi házat vásárolt meg, a vételárat a felvett kölcsönnel egészítette ki.

A történet ismerős. A hitel Scájci Frank alapú volt, és a megemelkedett törlesztőrészleteket T. Anita egy idő után már nem tudta fizetni, ezért a bank a szerződést 1012-ben felmondta. A kezdeti 7.600.000 Ft kölcsönből az árfolyamváltozás és az egyéb járulékos költségek miatt közel 15.5 Millió lett, erre az összegre indult ellene végrahajtás ez év elején.
Anita jól döntött, hogy nem adta fel, és megoldást keresett. Ügyvédünk segítségével végrehajtás megszüntetése iránti keresetet adott be, az eredmény önmagáért beszél. Nem elég, hogy a Budapest Bank veszített, de elég sokba is került neki. Az illeték, a végrehajajtó díja és munkadíj amit ki kell fizetnie együttesen több, mint 2 Millió Forint!

Ídézet az ítéletből:

A felperes indoklása alapos.  A bíróság állápontja szerint a perbeli kölcsön szerződésben a törlesztőrészletek  meghatározás  nem felel meg a Hpt 213. (1.) e.) pontjában foglaltaknak. Ennek értelmében semmis az a fogyasztási kölcsönszerződés, amelyik nem tartalmazza a törlesztőrészletek számát, összegét és a törlesztési időpontokat.”

Mivel a szerződés érvénytelen, a bíróság a folyamatban lévő végrehajtási eljárást megszüntette.
Gratulálunk az ügyfélnek és a hozzáértő ügyvédnek!