Mindig abból kell kindulni, hogy a jelenlegi jogi helyzetben mi az a „legjobb”, amit egy ügyből ki lehet hozni.

Sok ügyfél került át az emúlt év végén az OTP Faktoringhoz. Az alábbi történettel nekik szeretnénk reményt adni, hogy lehet egyedi megegyezést kötni, és meg lehet szabadulni az évek óta tartó tehertől.
Az alábbi megegyezésben a nyilvántartott 638.752 Ft tartozást az ügyfél 263.987 Ft egyösszegű megfizetésével zárta. A követelt összeg közel 60%-át engedték el. Kicsi megegyezés, de mint ahogy az ügyfél mondja, neki ez a nyugalmát jelenti.
Csodák sajnos továbbra sincsenek.

György története:

2008-ban vettem fel a személyi kölcsönt, amikor elveszítettem a munkahelyemet, és a kifizetetlen csekkeimet valamiből rendeznem kellett. Szerencsére el tudtam helyezkedni, így a törlesztők fizetése eleinte nem okozott gondot, de sajnos én is úgy jártam, mint sok sorstársam, 2 hónap sem telt el, a törlesztőrészlet a duplájára emelkedett, a fizetésem pedig nem volt mindenre elég. Egy ideig próbáltam mindent annak alárendelni, hogy a részleteket befizessem, de egy idő után feladtam. A bank sokáig próbálkozott, hogy fizetésre bírjon, de mivel lehetetlent kértek, végül felmondták a szerződést.

OTP-től az OTP Faktoringhoz

Felmondás után az OTP Faktoring bejelentkezett nálam, de fizetni sajnos itt sem tudtam, mert a vállalkozás, ahol dolgoztam, becsődölt. Újra elveszítettem a munkahelyemet. Az OTP Faktoring már nem sokáig próbálkozott, fizetési meghagyást küldtek. Mivel éppen nem voltam otthon, a postás egy értesítőt hagyott. Sajnos úgy gondoltam, ha nem veszem át, akkor az olyan, mintha nem is kaptam volna meg. Ma már tudom, hogy nagy hibát követtem el. A kézbesítési vélelem miatt a fizetési meghagyás jogerős lett, és az ügyem végrehajtásig jutott. Eleinte nem történt semmi, hisz nem volt állásom, ahonnan tudtak volna tiltani, de mivel szeptemberben ismét elhelyezkedtem, ezért inkább bementem a végrehajtóhoz, mielőtt megtalálja a munkahelyem, és onnan tiltat. Ennek több oka volt. Egyrész nem akartam, hogy a munkahelyen ezért estleg valami hátrányos megkülönböztetés érjen, másrészt a 33% több lett volna, mint az a havi részlet, amiben megegyeztem vele.

Olvastam egy cikket a Facebook-on

Nem sokkal ezután a Facebbok-on osztotta meg egy ismerősöm azt a cikket, ahol a peren kívüli megegyezésekről volt szó. Hittem is, meg nem is, de mivel kíváncsi voltam, hogy az én esetemben mit tudnak elérni, ezért bejelentkeztem a tanácsadásra, „nincs mit veszítenem” alapon.
A konzultáción a hölgy nagyon alapos volt. Átnézte a az iratokat, és azt mondta, hogy végrehajtásban, ráadásul úgy, hogy közben még a végrehajtónak is fizetek, nem lehet nagy eredményeket elérni. Azt is mondta, ha szeretném lezárni a tartozást egy csökkentett összeggel, akkor az adatok ismeretében annak elvileg nem lesz akadálya, de legyen meg rá a pénz, mert addig nem kezdik el az egyeztetést a Faktoringgal.

Megyezés extra gyorsan

Baráti kölcsön ígéretével a „kezemben” bíztam meg a társaságot, hogy járjanak el az ügyemben. Összesen 2 levélváltásból nem egészen 2 hónap alatt megszületett meg a megegyezés. Az ügy „érdekessége”, hogy a november 11-i keltezésű, megegyezési ajánlat (lásd alul) 28-án érkezett meg, a megegyzés határidejének pedig november 30-a volt megjelölve. Nem hagytak túl sok időt. Mivel a pénz rendelkezésemre állt, így nem kellett stresszelnem, hogy 2 nap alatt honnan kerítem elő. Utólag értem már, miért nem akartak addig foglalkozni az ügyemmel, míg nincsen meg rá a megfelelő keret. 29-én boldogan utaltam a pénzt, és adtam fel a megegyezés dokumentumát aláírva.
Hogy mit üzenek a sorstársaknak? Szakértőt keressenek. Nézzenek körül, és hallgassanak meg mindenkit, de nem kell mindent elhinni. Sok a szélhámos. Sok csoportban olvastam, hogy rossz helyre mentek, és csak a pénzüket vették el a semmire. Nekem szerencsém volt, hogy olyan helyre mentem el, ahol valóban értik a dolgukat, és nem áltattak hamis ígéretekkel. További szerencsém, hogy kaptam annyi pénzt kölcsön, amivel le tudtam zárni az évek óta tartó kálváriát. Ez nekem így sokkal jobb, mintha további évek alatt a dupláját, vagy a tripláját kellett volna kifizetnem a nyilvántartott tartozásnak. Tudom, nem nagy összegről van szó, de nekem ez a nyugalmamat jelenti. Én már nem hiszek abban, hogy majd valaki megment minket.

A siker érdekében elengedhetetlen, hogy olyan szakértőket keressen, akik dokumentált sikereket tudnak felmutatni. Szabaduljon meg a nyomasztó tehertől! A peren kívüli megegyezésnek vannak bizonyos feltételei. Tudja meg lehetőségeit!

Tudni szeretném a lehetőségeimet!