A gépjármű szerződés eredetileg CIB Lízing-es volt, amit a HitEx Pénzügyi Zrt. megvásárolt, majd az adóstól 5 milliót követelt. A megegyezés végül 1,3 millióról szól. Ügyfelünk hitelét negyedáron sikerült lezárni!

A történet bővebben:

Norbert 2007-ben új autót szeretett volna vásárolni, ezért bement szétnézni abba a kereskedésébe, ahol ismerősei dolgoztak. A nézelődésért nagy árat fizetett.

Így mesél arról, mi történt az autókereskedésben:

Ismerőseim  meggyőztek róla, hogy az előnyös szerződésnek köszönhetően megengedhetem magamnak a drágább, nagyobb felszereltségű autót, ezért egy Seat Alteára esett a választásom, amit 5.000.000 Ft-kölcsönértékben 10% önrésszel vásároltam meg. A hitelező pénzintézet a CIB Lízing volt. A szerződést a kereskedésben kötöttük, a bankban nem is jártam, de ezzel gondolom nem mondok újdonságot. A kezdeti 70.000 Ft-os törlesztőm hamarosan már 150.000 Ft lett, így az évek alatt visszafizettem nagyjából 8 millió Ft-ot. Ekkor elegem lett az egészből, nem fizettem többé a hitelt, és perre mentem a bank ellen.  Kiváló devizás ügyvédet kaptam, de pechemre az első tárgyalás után a Kúrai jogegységi hatására az én peremet is felfüggesztették.

A CIB szabadulni akart az ügyféltől

Teltek az évek és időközben a CIB Lízing a szerződését  felbontotta, majd idén májusban az ügyfél megkapta az értesítés, hogy a tartozást megvásárolta a HitEx Pénzügyi Zrt. A döbbenet ráfagyott Norbert arcára, ahogy az értesítő levélben ahhoz a sorhoz ért, hogy mennyit követelnek még tőle. Majdnem annyit, amennyi az eredetileg felvett hitel volt, azaz 5.000.000 Ft-ot, úgy, hogy 8 milliót fizetett vissza.

A tragédia az egészben…
“hogy a kezesem az édesanyám volt. Sokat aggódott és sírdogált az ügy miatt, én pedig nem akartam, hogy az egészsége rámenjen. Az ügyvéd úrral megbeszéltem, hogy hiába járna vissza a banktól pénz, az édesanyámra való tekintettel én inkább nem várnám meg a per végét és próbáljunk megegyezni a HitEx-el, ha van rá lehetőség. Az ügyvéd úr a szakértői csoporton belül továbbadta az ügyemet, és már másnap elkezdték intézni.”
Extra gyorsasággal, két hét leforgása alatt megszületett a megállapodás. Személyes tárgyalásra hívták be szakértő kollégánkat, Norbertnek nem is kellett vele mennie. A HitEx képviselője az első félórában mereven ragaszkodott a teljes követelés megfizetéséhez és közölte, hogy nem engednek el egy fillért sem. Szakértő kollégánk azonban alaposan felkészült és olyan érveket sorakoztatott fel egymás után, hogy hamarosan elégedett mosollyal az arcán állt fel a tárgyalóasztaltól.
A követeléskezelő cég ott helyben írásba adta, hogy  1.300.000 Ft megfizetésével Norbert véglegesen kiszabadulhat a csapdából. Így Ő már elmondhatja, hogy számára a devizahitelnek VÉGE.

“Édesanyám nevében is köszönöm a gyors és eredményes munkát!”/B. Norbert, volt devizahiteles
(név és cím a szerkesztőségben)

Vegye kezébe a sorsát! Tudjon meg többet lehetőségeiről! Az alábbi gombra klikkelve a honlap kezdő oldalára jut, majd el tudja olvasni a tájékoztatót, és igénybe tudja venni az ingyenes kiértékelést:

Tudni szeretném a lehetőségeimet!