Újabb végrehajtás megszűntető ítéletet érkezett az Erste Bank ellen. A ráckevei járásbíróság kimondta, hogy a 2008.januárban kötött szabadfelhasználású 10 millió forintnak megfelelő svájci frankos hitelszerződés SEMMIS, és így nem szolgálhat végrehajtás alapjául. A bíróság szerint a felperes adós keresete alapos, a szerződés érvényesen nem jött létre.

Milyen hibákat tárt fel a bíróság?

  • A szerződés csak svájci frankban tartalmazza a kölcsön összegét (63.977 chf), a folyósítás ugyanakkor forintban történt, de az átváltási árfolyam nem található meg a szerződésben.
  • A szerződésben nem került pontosan meghatározásra a szerződés tárgya, így a Hpt.213 §(1.) a.) pontjába és a Hpt.210.§ (2) bekezdésébe ütközik.
  • Semmis továbbá a kölcsönszerződés a Hpt.213.§(1) c.) pontja alapján, mert  a szerződés alapján a valós ügyleti kamat mértéke nem számolható ki.
  • Továbbá THM mértéke sem került pontos meghatározásra a Hpt.§(1).b) pontja alapján.

Milyen eredménnyel zárult a tárgyalás?

A bíróság szerint a felperes adós keresete alapos, a szerződés érvényesen nem jött létre. Mivel az adós teljes költségmentességet élvezett, a bíróság kötelezte a vesztes bankot 1.190.000 Ft eljárási illeték megfizetésére is.

A sikerhez gratulálunk az ügyfélnek és civil társaságunk vezető ügyvédjének!  A teljes ítélet lent megtekinthető.

A siker érdekében elengedhetetlen, hogy olyan dokumnetáltan sikeres szakembert keressen, aki felelősségteljesen látja el munkáját, nem vállata túl magát, a tárgyalásokra eljár, és elérhető! Álljon ki ös is az igazáért, mert megéri! Kérjen szakértőinktől tanácsot, hogyan tud megszabadulni a jogtalan uzsorától! Tudja meg a lehetőségeit!

Tudni szeretném a lehetőségeimet!