Az egyik legjobb szónoki képességekkel rendelkező ellenzéki képviselő, Schiffer András a 30 perces parlamenti beszédében közölte:

– … a Magyar Nemzeti Bank nem tett mást, mint meglopta a magyar devizahitel-károsultakat. Egész egyszerűen az történt, hogy (…) a Fidesz-KDNP 2009-es-2010-es választási ígéreteivel szembemenve, a devizahitel-károsultakat ott hagyták cserben, hogy egész egyszerűen nem azon az árfolyamon váltották vissza az egyébként teljesen fals, hibás terméken alapuló devizahitelt, amilyen árfolyamon a hitelkárosultak azt annak idején felvették! Az árfolyam-különbözetet, a felvételkori és a forintosításkori árfolyam közötti különbözetből, a Magyar Nemzeti Banknak legalább 140 milliárd forintnyi nyeresége keletkezett; és mi történt ezzel a nyereséggel?! Nem a hitelkárosultak kapták meg(!), még csak nem is a (…) felügyeleti hibák miatt pórul járt kisbefektetők kapták meg, még csak nem is tartalékolt a jegybank, hanem az a 140 milliárd forint(!), amivel meglopták a hitelkárosultakat(!), elment festményre, és ami még nagyobb szégyen(!), még nagyobb szégyen(!), elment off shore paradicsomokba, amikor önök kastélyokat vásároltak.

Schiffer András kijelentette:
– Úgy költik a jegybank vagyonát, mintha a saját birtokukkal gazdálkodnának. (…) Azon túl, hogy rengeteg pénzt elköltöttek olyan tevékenységekre, amire nincsen törvényi felhatalmazásuk, külön aggályos az, hogy a jegybank, egy alkotmányos intézmény üzleti kapcsolatba lép off shore cégekkel. (…) Az off shore-ozás, az off shore paradicsomokba kinyúló csápok a magyar államadósság két és félszeresétől fosztották meg negyed század alatt a magyar nemzetgazdaságot, ha úgy tetszik, a magyar adófizetőket! Ha tökéletesen ki akarják szárítani a magyar nemzetgazdaságot, akkor további üzleteket kötnek off shore cégekkel!

Schiffer András elmondta, hogy az LMP meg akarja tiltani, hogy közpénzekkel gazdálkodó szerv bármiféle off shore céggel stb. üzleti kapcsolatba kerüljön.
A több, mint 1 millió magyarországi állampolgárt közvetlenül súlyosan, sokakat végzetesen érintő devizahitel-katasztrófa megoldása – a magyarországi pártok közül – kizárólag az LMP, a Jobbik és/vagy a PM (Párbeszéd Magyarországért) kormányra kerülésével várható. E téren a többi ellenzéki párttól – mint az MSZP, a DK, az Együtt és a Liberálisok – a magyar nép a világon semmiféle értékelhető jóindulatra nem számíthat. A világon semmi értékelhető segítségre sem, sőt! Mérget vehet rá mindenki, hogy ezen utóbbi pártok devizaügyben, kormányra jutásukkal a világ leggazdagabb rétegeinek, a bankároknak a zsebeit fogják tovább tömni, és kifejezetten a magyar nép, ezzel a magyar gazdaság nyomorba döntésével, további százezrek nyugatra vándorlásával, és sok-sok-sok ezer további öngyilkosság közvetlen előidézésével.

FORRÁS: www.hirarena.com
http://www.hirarena.com/schiffer-andras-a-devizasokat-140-milliarddal-lopta-meg-a-matolcsy-fele-mnb_1258