Peren kívüli megegyezéssel az 1.678.000 Ft-os tartozást sikerült lealkudni 450.000 Ft-ra, a fennmaradó 1.228.000 Ft-ot pedig elengedték ügyfelünknek.

Tibor és felesége 2008-ban vásárolta meg azt a Suzukit, amire 1,5 millió Ft hitelt vett fel a K&H banktól. A kezdeti 28.000 Ft-os törlesztő fizetése nem okozott gondott még akkor sem, amikor az  35 ezer  Ft-ra emelkedett. Két év elteltével azonban már 55-60 ezer forintot kértek tőle minden hónapban, ezt már csak nagy nehézségek árán tudták fizetni. A családi kupaktanács azt találta ki, hogy eladják az autót és visszafizetik a hitelt. Kérte a bankot, hogy járuljon hozzá a gépjármű értékesítéséhez, de erre nem voltak hajlandóak.

Per a nagy bank ellen

Megrökönyödött, amikor 2012-ben az összes addigi befizetése már elérte a 3 millió Ft-ot és azt mondták neki, hogy még majd 2 millió forinttal tartozik. Nem értette hogyan lehetséges ez és eldöntötte, hogy nem fogja hagyni magát, beperelte a K&H-t. A 2014-es devizás törvények miatt azonban az ő perét is felfüggesztette a bíróság, ő pedig kénytelen volt várni.

A bizonytalanságtól a családi krízisig

Tibor azt mondja, hogy az egészben a legrosszabb nem is az anyagi nyomás volt, hanem az állandó fenyegetettség miatti  lelki teher.

“ Volt, hogy akkor csengetett be a morcona behajtó 300.000 Ft azonnali megfizetése miatt, amikor csak az asszony volt otthon a gyerekekkel. Képzelhetik ettől hogy kikészült és sírógörcsöt kapott”-meséli a drámai szituációt a férfi.

A feszültség miatt mindennaposak lettek a viták, szó szót követett, a házastársak egymást hibáztatták és többször nagyon közel kerültek a váláshoz. 

Per után, peren kívül is nekivágott az útnak

Hogy véget vessen ennek a bizonytalan helyzetnek felhívta az ügyvédjét, aki azonban nem kecsegtette sok jóval a per kimenetelét illetően, így elhatározta, hogy abbahagyja a hiábavaló várakozást és más kiutat keres. Augusztusban bízta meg peren kívüli egyezkedéssel szakértő csapatotunkat.

Előbb a bank, majd a követeléskezelő sanyargatta

Időközben kiderült, hogy a bank már eladta a tartozását egy követeléskezelőnek, így velük kellett egyeztető tárgyalásokat kezdeni. Meglepődött, hogy milyen hamar lett az eredmény: az 1.678.000 Ft-os tartozást végül sikerült lealkudni 450.000 Ft-ra, a fennmaradó 1.228.000 Ft-ot pedig elengedték neki.

“Az volt a legjobb döntésem, hogy hozzátok fordultam –mondja Tibor– 3 hét alatt sikerült azt elintézni, amit évekig nem tudtam. Tisztában vegyok vele, hogy is többet fizettem, mint az korrekt lett volna, de végre kiszabadultam a devizahitel fogságból és ami a legfontosabb számomra: a család is egyben maradt.”

A siker érdekében elengedhetetlen, hogy olyan szakértőket keressen, akik dokumentál sikereket tudnak felmutatni! A peren kívüli megegyezésnek vannak feltételei. Keresse szakértőinket, és szabaduljon meg a nyomasztó tehertől! Tudja meg a lehetőségeit!

Tudni szeretném a lehetőségeimet!