Tegnapi napon, április 21-én telefonon megkerestek minket a TV2 -től, hogy a Wellmann ügyként elhíresült Kúria botránnyal kapcsolatban nyilatkozzunk. A csoportunkkal együttműködő egyik ügyvéd vállata az interjút, az ő rövid megszólalását hallhatta a TV2 tegnapi híradójában. 

Az ominózus leszedett ítéletre hivatkozva, hasonló kunstrukciójú szerződéseknél sikeresen lehet nyerni végrehajtás megállítási perben. Így az adósok megmenekülnek a kilakoltatástól. Nem csoda, hogy a bankszövetségi lobbi nyomására ez az ítélet eltávolításra került.

Hogy mindeki világosan értse, miért ilyen nagy horderejű ez az ítélet, álljon itt két rövid idézet belőle:

„…devizaalapú bankkölcsön esetén a kölcsönszerződésnek tartalmaznia kellett volna a kölcsön főtárgyát: a kölcsön tárgyát képező devizát, mégpedig pontos összegszerű megjelöléssel vagy legalábbis magából a kölcsönszerződésből egyértelműen kiszámítható módon. ”
„… a szerződő felek szerződésben rögzített szándékka arra irányult, hogy a tartozást a forintösszeg átadását követően devizában tartsák nyilván, AZ ADÓSOK A KÖLCSÖN LETELTÉIG A DEVIZÁBAN NYILVÁNTARTOTT ÖSSZEGGEL TARTOZZANAK, és a devizából forintra esetenként „visszaszámított” részleteket törlesszék. A devizában „nyilvántartás” a tartozás összegének a folyamatos viszonyítását jelentette a CHF árfolyamváltozásához. A forintkölcsön devizában történő nyilvántartása nem deviza alapú kölcsönnek felel meg, hanem valójában értékállandósági kikötést magában foglaló megállapodásnak, azonban az értékállandósági kikötést a szerződés megkötésekor hatályos polgári jogi szabályok nem ismerték és támogatták…”

Magyarul: a szerződés FORINT szerződés, és nem deviza!

Hiába titkolták, a mostani kirobbant botránnyal a devizahitelesek malmára hajtották a vizet! Ha eddig nem tette, most lépjen, amíg lehet! Tudja meg, milyen esélyei vannak a pénzintézetével szemben, akár autós, akár jelzálog szerződése van! Kérjen szakértőinktől tanácsot, hogyan tud megszabadulni a jogtalan uzsorától! A tájékozató és a kiértékelés most ingyenes. Kérje a tudnivalókat még ma az alábbi gombra klikkelve:

Kérem a tájékoztatót!