Fordítsuk meg a logikát… mi lenne, ha a mi forint betétünket devizában tartanánk nyilván? Amit a bankok megcsinálhattak, azt nekünk miért nem lehet?

„Nem bolondultam meg, csak megtanultam az új törvényi értelmezést és alkalmazni akarom.

Kedves csoporttársak, és főleg kedves vállalkozók! Csodálatos világ köszöntött ránk. Új törvényi értelmezésben szabad a pálya. Igazi vállalkozóbarát jogi környezetben élhetünk.

Megtanultam az 1/2016-ot és vállalkozóként alkalmazni is fogom, mert jó diák vagyok. Előtte kérek a Kúriától és a legfőbb ügyésztől írásbeli állásfoglalást, hogy legyen papírom, hogy törvényesen járok el.

Mondjuk magyarországi magánjog vállalkozás vagyok (mint a bank).
1. Nincs deviza eszközöm. (mint a banknak se volt- MNB 2005/2)
2. Van forint eszközöm bankszámlán (ahogy a banknak volt)
3. Busás hasznot akarok meló nélkül. (ahogy a bankok)
4. Írásban közlöm a bankkal, hogy a számlán lévő forint egyenleg a mai napon mennyi Chf-nek felel meg, és hivatkozok a vezetett technikai számlámra.
5. A könyvelésemben a forinteszközöket (Bankszámla főkönyvi száma pozítiv egyenlegét) átvezetem egy Chf nevű technikai számlára a mai árfolyamon értékelve. (mint a bank tette)
6. Aztán hátra dőlök, lógatom a lában és várok, hogy múljon az idő, és figyelem, hogy miként alakul a Chf árfolyama.
7. Félévente értesítem a bankot, hogy a könyveimben az árvezetési számlán lévő Chf aznapi árfolyamon számítva mennyi lenne, de nem telejesítek többletbefizetést a forintszámlámra.
8. Amikor jól felment a Chf árfolyama, akkor szólók a banknak, hogy fizesse ki a Chf összegének megfelelő forint összeget aznapi aktuális árfolyamon számítva a forint folyószámlámról. A bankszámlám egyenlege felett én rendelkezek és a nyilvántartásom szerint kell lennie rajta az adott Chf-nek megfelelő forint összegnek. Ha szól, hogy annyi nincs rajta, nem baj, mert a törvény szerint az akármennyi lehet, oldja meg a bank.
Nem törődök vele, hogy a banknál forint folyószámlája van a vállalkozásomnak, mert nekem a könyvelésemben van egy technikai számlám Chf-ről és ragaszkodok hozzá, hogy a bank a technikai számlán lévő Chf-nek megfelelő forintösszeget fizesse ki és ne a forintszámlán lévő forintösszeget.

Ha ellenkezik, hivatkozok a 1/2016 PJE-re és kérem a bíróságot, hogy érvényesítse, mert ugye a jogegység, az jogegység!

9. Ha nem fizeti ki amit követelek, akkor végrehajtást indítok ellene.

Lehet, hogy a magyar törvények közt fog először megjelenni az a paragrafus, hogy:
Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek?

Javaslatom?

Aki nem sajnálja a fáradságot, az Dr. Darák Péternek és a Dr Polt Péternek is címezzen egy állásfoglalás kérést fentiek alapján arra vonatkozóan, hogy ezentúl a magyar magánjogi vállalkozások alkalmazhatják-e a bankok által is alkalmazott könyvelési csalást, hiszen az 1/2016 jogegységi erre enged következtetni. Hangsúlyozom, nem a szerződés tartalma a kérdés lényege, hanem a könyvelés csalás.”

FORRÁS: Facebook, Járvás Éva csoportbejegyzése

 

Vegye kezébe a sorsát! Tudjon meg többet lehetőségeiről! Az alábbi gombra klikkelve a honlap kezdő oldalára jut, majd el tudja olvasni a tájékoztatót, és igénybe tudja venni az ingyenes kiértékelést:

Tudni szeretném a lehetőségeimet!