Fontos tudnivalók a peren kívüli egyezségekről

Segítség a pénzintézettel való egyezkedéshez

Az eladósodás ma Magyarországon óriási méreteket öltött. Több, mint 900.000 végrehajtás van folyamatban, és ennél is több a nem fizetett hitel. Ha szeretné rendezni a tartozását, de az olyan túlzó méreteket öltött, hogy esélye sincsen, akkor megvan az elvi lehetősége, hogy a tartozást le lehet zárni egy kisebb összeggel. Nem csak devizahiteles, de forintos szeződések esetében, banki vagy egyéb tartozásoknál is van lehetőség alacsonyabb összegen kiszállni. Az alábbi írásban megpróbáltuk lényegretörően leírni a legfontosabb tudnivalókat.

Miért érdemes peren kívül egyezkedni?

Az elmúlt évek devizahiteles törvényei azt eredményezték, hogy a jogi utat szép lassan, tudatosan elzárták. Ugyan vannak kivételek, amikor lehet nyerni pénzintézet ellen, de csak olyan esetben, amikor egyéb, nem a devizahiteles törvények hatálya alá tartozó nyilvánvaló hibát vét a bank. Csak olyan esetben javasoljuk a pereskedést, amikor van elvi esély a pernyerésre. Az ügyvédnek óriási felelőssége van, mert az ügyfelét könnyen olyan költségekbe verheti egy vesztes per kapcsán, hogy a meglévő tartozás mellé még több millió perilletékkel, és perköltséggel terhelhetik az eleve kilátástalan helyzetben lévő adóst. Sajnos egyre több olyan ügyről tudunk, ahol az ügyvéd a saját anyagi hasznát nézve belevitte ügyfelét egy eleve vesztes perbe.
Mindezek figyelembe vételével azt javasoljuk, ha önnél is adott a lehetőség a peren kívüli megegyezésre, akkor mindenképpen ezt az utat válassza, mert sokkal kockázatmentesebb, és a tartozást is jogszerűen lehet csökkenteni.

Peren kívüli megegyezésekről nagy általánosságban

Bankok, követeléskezelők különbözőképpen egyezkednek. Sajnos van olyan pénzintézet, amelyik nem hajlandó a peren kívüli egyezségre, de a többségük hajlandó korrekt megegyezést kötni. A megegyezés folyamata gyakran olyan, mint a piaci alku. A pénzintézetnek az azonnali pénz jobb, mint egy jövőbeni bizonytalan, főleg ha annak behajatása nehezen kivitelezhető. Egy nagyobb egyösszegű megfizetésért cserébe méltányosságból elengedik a tartozás jelentős részét. Van, hogy a tartozást meg lehet felezni, harmadolni, vagy hihetelen alacsony töredék összegen ki lehet szállni. Van pár olyan követeléskezlő, ahol nem csak “lealkudni” lehet a tartozást, de a lealkudott tartozásra lehet részletfizetést is kérni.

A megegyezés hátránya

Amennyiben sikeresen le tudjuk zárni a tartozást, és méltányosságból elengedik a tartozás egy részét, de akár csak 1 Forintot is, akkor az ügyfél nem tud újabb hitelt igényelni (már ha akar) mert fent marad 5 évig! a KHR listán. (korábban BAR lista). Amennyiben az adós maradéktalanul rendezi a tartozást, ez az idő csak 1 év.

A megegyezés feltételei

 • Csak felmondott státuszú szerződések esetében lehet jó megegyezést kötni. Fizetett hiteleknél nincsen jó megegyezés. Amíg az adós teljesít, a bank nem fog engedni. Miért is tenné? Logikus.
 • Akár végrehajtás alatt is lehet peren kívül egyezkedni, ami azért is nagyon fontos tény, mert a törvényi változások miatt a jelzálog hitelek esetében indított végrehajtás megszünetetésére irányuló pereket sem lehet már megnyerni. Ha mégis ilyen pere van, akkor a legjobb, amit elérhet, hogy a végrehajtás felfüggesztése mellet a bíró magát a pert is felfüggeszti az Unió előtti előzetes döntéshozatali eljárásokra várva, de a felfüggesztést sajnos nem mindegyik bíró adja meg. Ezzel amúgy is csak az időt lehet húzni, megoldást nem jelent.  Ilyen típusú pert egyébként 2018 év elejétől már nem is lehet indítani.
 • Jelzálog hitelek esetében, ha az ingatlan értéke jóval nagyobb, mint a banki követelés, nincs megegyezés, mert a bank látja, hogy megvan a fedezet a tartozásra, és nem enged egy fillért sem. Persze kivételek mindig vannak, tudunk olyan esetről, amikor a bank valami oknál fogva mégis engedett a tartozásból.
 • Felmondott státuszú fedezet nélküli szerződések esetében (gépjármű, személyi kölcsön, stb.) azt javasoljuk, azonnal indítson peren kívüli egyezséget, mert elébe megy a bank által indított jogi útnak. Így jó eséllyel nem csak a tartozását tudja csökkenteni, de megkíméli magát egy esetleges pervesztés költségeitől is. Egy jó ügyvéd a per végéig akár több százezer forintba is kerülhet, ha ehhez hozzáadjuk a vesztes per költségeit, már egy olyan összeget kapunk, amiért akár meg is lehet egyezni peren kívül.
 • Nem jelzálog szerződések esetében (gépjármű, személyi kölcsön, stb.) vagyis minden olyan szerződésnél, ahol nem készült a kölcsön felvételekor közjegyzői okirat, és az adós nem mondott ellent a fizetési meghagyásnak (MOKK-os levél) a tartozás automatikusan végrehajthatóvá válik. Ebben az esetben is lehet egyezkedni, de ha a végrehajtó talál olyan ingatlant, ahová a tartozást a tulajdoni lapra bejegyeztetheti, vagy az adósnak, kezesnek olyan nagyságú jövedelme van, ahol a tartozást belátható időn belül levonják, akkor egyáltalán nincsen, van nincsen jó alku.

Mikor indítsuk a megegyezést?

Megegyezést csak akkor szabad indítani, ha az előre megbecsült összeggel rendelkezik, vagy azt elő tudja teremteni. Ingatlan szerződések esetében ez legtöbb esetben az értékesítést jelenti. Sokan nem tudják meghozni ezt a nehéz döntést, inkább várják a csodát, és csak akkor keresnek meg minket újra, amikor a végrehajtás megindultával a házat kiteszik árverésre, és már nem tudjuk megmenteni. Így elveszítik az ingatlant, és a maradvány tartozást is végrehajtják, ellenben ha időben elindították volna a megegyezéses folyamatot,  akkor bár az ingatlant sajnos ugyancsak “elveszítik”, de nem marad meg az életfogytig tartó tartozás. Legrosszabb esetben nullán ki lehet szállni, ha szerencsénk van, még pénz is marad a családnál.

A megegyezés formai kritériuma

Nem nevezhetjük megegyezésnek a banki ügyintéző által telefonon tett ígéretet. Sajnos sokszor hallunk olyat, hogy telefonon megígérik a méltányosságból történő elengedést, de a bank által aláírásra átnyújtott dokumentumon ennek már nyoma sincs. A közös értékesítés sem jelenti azt, hogy a fennmaradó tartozást elengedik. A bank ebben az esetben is hiteget, de a vége mindig az, hogy a maradvány tartozást is ki kell fizetni.
Akkor mi a megoldás?
A bank által egyoldalúan nyújtott kötelezettségválalló dokumentum. Ennek tartalma a teljes tartozás megjelölése, és az az összeg, amin a bank kiengedi a követelést, valamint szerepel rajta, hogy a megjelölt összegért cserébe a fennmaradó követeléstől eltekintenek. Szerepel rajta egy bankszámlaszám, és az átutalásnál használandó megjegyzés a beazonosítás végett. A határidő a teljesítésre pénzintézettől függően változó. Ez egy olyan dokumentum, amit a bank egyoldalúan ad ki, és az ügyfél azzal “írja alá”, hogy az abban megjelölt feltételeket teljesíti. Az weboldalunkon számos ilyen dukumentum található.

A nem fizetés kockázata

Ha úgy dönt, hogy nem fizeti tovább a törlesztőket a megegyezés reményében, azt csak úgy tegye, ha tisztában van a következményekkel. Munkánk során sajnos sokszor találkozunk olyan ügyfelekkel, akik valaki tanácsára abbahagyták a törlesztést, de sajnos a hitelük olyan paraméterekkel rendelkezik, hogy nem lehet peren kívül egyezkedni. Ne szerződjön olyan ügyvédnél, ahol nem beszélik át részletesen az ügyét, minden momentumot figyelembe véve! Az ilyen ügyvéd csak a pénzére hajt, és nem érdekli, hogy az adott ügyet valójában meg lehet-e oldani, vagy sem.

Összegezve a fentieket: A peren kívüli megegyezés egy összetett folyamat, ahol minden részletnek jelentősége van. Mindenképpen azt ajánljuk, hogy beszélje át az ügyét egy erre specializálódott szakemberrel, és csak olyan helyen szerződjön, ahol valós megegyezéseket tudnak mutatni! Ha úgy érzi, hogy fontos ez a cikk, és szeretne másoknak segíteni, akkor kérjük, ossza meg!

Következő cikkünkben a devizahiteles piacon eluralkodott lehúzásról, pénzéhes lelketlen ügyvédekről, és ügyvédi műhibákról olvashat. Ha van ilyen története, akkor kérjük, írja meg nekünk, az alábbi címre, és közzétesszük! Vagy adja meg telefonszámát, és munkatársunk felhívja!  info.devizahitelkiut@gmail.com

Amennyiben szeretné hitelét átnézetni, akkor látogassa meg kezdő oldalunkat, és válasszon a lehetőségek közül: www.devizahitelkiut.hu

A cikket kimásolni, közzétenni csak forrásmegjelöléssel lehet!

Szerző: Devizahitel Kiút D. K.

 

2018-01-31T12:43:16+00:00 2017, október 31, kedd,|Devizahiteles Hírek|35 hozzászólás

About the Author:

35 hozzászólás

 1. Krizsán Imréné 2017-11-03 - 21:02- Válasz

  Én is szivesen fogadnák segítséget

  • Devizahitel Kiút 2017-11-05 - 19:43- Válasz

   Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

 2. Krizsán Imréné 2017-11-03 - 21:04- Válasz

  Én is szivesen fogadnám szakember segítségét.

 3. Bitó Sándorné 2017-11-04 - 14:54- Válasz

  Nem lehet egyezkedni velük, még az ő ajánlatukat is mire mentünk, hogy elfogadjuk, addigra megváltoztatták. És a pofámba röhögtek, hogy ez kérte tőlük a parlament, ennek már egy éve! most próbálják vissza kéregetni az eredeti dokumentumokat( egyesség) De én nem adom, a fénymásolatok állítólag nekem elég, hát nem adom se ezt se azt, majd a bíróságon. rajta van mindegyikem a bank pecsétje, amikor az egyességet próbáltuk kötni. megvan a vissza utasító határozat is.

  • Devizahitel Kiút 2017-11-05 - 19:41- Válasz

   Az írásban is benne van, sajnos nem mindegyik bankkal lehet, vagy nem minden esetben egyezkedni. Valószínűleg az önöké is ilyen eset lehet.

 4. Kiszel Józsefné 2017-11-07 - 15:04- Válasz

  A merkantil bankkal sem lehet egyezkedni A bőrt lehúzza az emberekről Fogcsikorgatva fizetem

  • Devizahitel Kiút 2017-11-23 - 14:05- Válasz

   Igaz. A Merantil a egyike azoknak, akikkel nem lehet megegyezni. A törzskönyvet sem adják ki, és ha az adós nem fizet, kivonják a gépjárművet. 🙁

 5. Rohács Sándor 2017-11-07 - 18:30- Válasz

  Egy korrekt törvényhozással megoldható lenne. Mondjuk hogyha a felvett forintösszeget vennék alapúl és az eddig befizetettet levonnák majd a fenmaradt tartozást kategorizálnák. Pl: 10 M ft felvétel ebből törlesztett 2 M t fenmaradt 8 M. Havi mondjuk 65-70 ft- havonta a törlesztő. Kategorizálva 1-5M ig havi 50-55e ft 5-10M 60- 75e ft ig és így tovább. Így lesöpörhető a bíróságok asztala és visszaállítható a problémákkal küzdő tulajdonosok és a bank kapcsolata. Mert nem titok hogy a svájci frankkal a bankok 100-150 százalékkal kereskedtek. Magyarúl 10M ft hitelnél a bank költsége 4-5M ft . De ez csak az én gondolkodásom és véleményem. Addig meg tisztogatom a puskám csövét.?

  • Devizahitel Kiút 2017-11-23 - 14:05- Válasz

   Önnek igaza van. Korrekt törvényhozzással ezt lehetett volna rendezni.

 6. Barna Lászlóné 2017-11-23 - 06:10- Válasz

  Nekünk az Eszközkezelőnél van már a hitelünk . 3-millio helyett 7-M akartsk kérni tőlünk. Most 6 év mulva vissza vásarolható 2,8M ft-ert. Szeretném tudni ilyen esetben van e-más lehetőség?

  • Devizahitel Kiút 2017-11-23 - 14:02- Válasz

   Kedves Barna Lászlóné!
   Örüljön, hogy bekerült a NET prograba! Megmaradt az ingatlan, és a tartozás is csökkent. Akik jogosultak, azoknál mindig ez a legjobb megoldás.

 7. Barna Lászlóné 2017-11-23 - 06:13- Válasz

  Kérek seggitséget ha lehet. Előző írásom szerint történt minden !

 8. Toth Istvanne 2017-11-26 - 07:08- Válasz

  A Lombard is egy utolso gazemberek gyulekezete! 10 evre vettuk az autot, es nem tudtuk mar fizetni a reszletet kb. 8 ev utan egy ugyved altal elindutottuk a pert. Szerinte van mit kereskednunk. Ez ev februarjaban volt egy targyalas azota semmi. Csak a Lombard ugyvedei kuldozgetik a fenyegeto leveleket, mar az autot is elakartak vinni. En fizetek mindent az auto utan / szerviz, uj gumi,vizsgaztatas, biztositas stb./ de meg nem az en tulajdonom, nincs torzskonyv a kezemben. Nem tudom mi lesz a vege de jo lenne tul lenni mar. A Lombard nevet egy eletre megtanultam. De ova intek mindenkit tole.

  • Devizahitel Kiút 2017-11-26 - 19:10- Válasz

   Kedves Tóth Istvánné!
   A pert nem valószínű, hogy meg fogja nyerni.
   Az autót ne adja oda! Nicsen joguk elvinni, hacsak nem lízing konstrukcióról beszélünk, mert akkor sajnos a bank a tulajdonos, nem ön.
   Lombarrdal nem lehet egyezkedni, nem engednek el egy fillért sem. Meg kell várni, hogy eladják a követelést.

 9. Molnár Erika 2017-11-26 - 17:48- Válasz

  Otp től vettem fel hitelt japan yenben nyilvantartva 14 evre 6,5 milliot. Most az altalam felmondas utan az Otp is felmondott es a kőveteleskezelőnel van. 8 ev alatt visszafizettem 8,5 milliot es meg van 7 ev futamidő de meg kernek 9 milliot. Lehet hogy el tudom adni a házat de ebben az esetben mit remelhetek? Mit tegyek. Amikor felertekeltek a hitel elott 12 milliora de ma joval többet er. Köszönöm

  • Devizahitel Kiút 2017-11-26 - 18:56- Válasz

   Kedves Erika!

   Sajnos a jelenlegi jogi környezetben az ügyére nincsen jogorvoslat. A pert nem engedik megnyerni, peren kívül pedig nem tudunk megegyezni, mert a követelésre magvan a fedezet. Az OTP Faktoring nem ended ilyenkor semmit sem. Ha ön fizette végig, akkor mint jó adósnak nem jár semmi. Ha már nem fizetné, akkor a büntikamatot esetleg elengedik. Sajnos ez a mai magyar valóság. Ez egy legalizált uzsora. 🙁

 10. Váradi Zoltán 2017-11-29 - 16:27- Válasz

  Sajnos ez egy sokkal mélyebb probléma mint elsőre látszik, pedig úgy is elég! Ez egy szándékosan előre kitervelt dolog volt. A bankok a politika a pénzvilág közös tette. A válságra hivatkoznak mindig pedig ha utána nézünk egy lakáshitel futamideje/15-25 év/ alatt volt ekkora árfolyam változás korábban is! Vegyünk egy 2006-2007 körüli hitelt ami a válság előtt volt példának:2006.07.01-én az árfolyam 180,09Ft/CHF. 15 évvel korábban 1991.07.01-én 49,83Ft/CHF, 20évvel korábban 1986.07.01-én 25,36Ft/CHF! Azaz válság nélkül is bekövetkezett akkora árfolyam változás mint 2010 után! Ne tekintsük a forintosítás előtti honapokat, amikor a kormány mindent megtett a 320-323Ft-os árfolyamért. Igy könnyű volt “megmenteni” a bajba jutottakat! Csak az akkor valóban reális árfolyamot jelölték meg a forintosítás árfolyama ként! A bankok megkapták ami valósan járt nekik a kormány pedig eljátszotta a “hős” megmentőt. Az emberek meg fizettek ahogy tudtak. Senkit nem érdekelt a családok sorsa, csak szóban. A valós felelősöket a bankokat pedig különböző törvényekkel megvédték és védik azóta is. A bankok tisztában voltak vele /többdiplomás szakemberek ezt tanulták az egyetemen/, hogy ez be fog következni, hiszen a kockázat elemzés során Ők is ismerték az általam leírt árfolyam változásokat. Ha nem, akkor milyen szintű volt az elemzés. Hogyan vezethették be a “deviza alapú hitetlt”.Ha igen akkor pedig egyértelmű a felelősségük azért ami történt! Sajnos ez egy jól működő bünszervezet, ezért nehéz vele bármit is kezdeni! Véleményem szerint nem a hitelszerződést kell támadni a biróságokon, hiszen az egy aláírt szerződés. Inkább támadható a bankok felelőssége abban hogy az aláiratott kockázatelemző nyilatkozat és az ügyfelek tájékoztatása elegendő volt e egy ilyen konstrukció forgalmazásához!!?

 11. Váradi Zoltán 2017-11-29 - 16:29- Válasz

  Ez egy szándékosan előre kitervelt dolog volt. A bankok a politika a pénzvilág közös tette. A válságra hivatkoznak mindig pedig ha utána nézünk egy lakáshitel futamideje/15-25 év/ alatt volt ekkora árfolyam változás korábban is! Vegyünk egy 2006-2007 körüli hitelt ami a válság előtt volt példának:2006.07.01-én az árfolyam 180,09Ft/CHF. 15 évvel korábban 1991.07.01-én 49,83Ft/CHF, 20évvel korábban 1986.07.01-én 25,36Ft/CHF! Azaz válság nélkül is bekövetkezett akkora árfolyam változás mint 2010 után! Ne tekintsük a forintosítás előtti honapokat, amikor a kormány mindent megtett a 320-323Ft-os árfolyamért. Igy könnyű volt “megmenteni” a bajba jutottakat! Csak az akkor valóban reális árfolyamot jelölték meg a forintosítás árfolyama ként! A bankok megkapták ami valósan járt nekik a kormány pedig eljátszotta a “hős” megmentőt. Az emberek meg fizettek ahogy tudtak. Senkit nem érdekelt a családok sorsa, csak szóban. A valós felelősöket a bankokat pedig különböző törvényekkel megvédték és védik azóta is. A bankok tisztában voltak vele /többdiplomás szakemberek ezt tanulták az egyetemen/, hogy ez be fog következni, hiszen a kockázat elemzés során Ők is ismerték az általam leírt árfolyam változásokat. Ha nem, akkor milyen szintű volt az elemzés. Hogyan vezethették be a “deviza alapú hitetlt”.Ha igen akkor pedig egyértelmű a felelősségük azért ami történt! Sajnos ez egy jól működő bünszervezet, ezért nehéz vele bármit is kezdeni! Véleményem szerint nem a hitelszerződést kell támadni a biróságokon, hiszen az egy aláírt szerződés. Inkább támadható a bankok felelőssége abban hogy az aláiratott kockázatelemző nyilatkozat és az ügyfelek tájékoztatása elegendő volt e egy ilyen konstrukció forgalmazásához!!?

 12. Kiss Brigitta 2018-01-08 - 19:20- Válasz

  2007. ben hitelt vettünk fel az OTP-től. (CHF) Gyorsan bedőlt. Hitel felmondása, sok stressz és ideg, majd behajtócég (otp-faktoring), telefonos zaklatások, vh indítás, fizetés letiltás, ingatlan felértékelése stb.. Pert indítottunk amit hála istennek sikerült megnyerni. 1 fokon jogerős lett. Azóta is megkapjuk minden évben hogy mennyivel tartozunk. Nem enged a behajtó. 5.5 M-ra 15 M vár vissza. Próbáltunk egyezkedni, levelezni melyben hogy lássák fizetési szándékunk így másfél éve havi 30 E ft-al törlesztettünk és kértünk egy ésszerű fix összeget ami korrekt és mindekettőnknek megfelel. Persze nem engednek. Kitartanak a 15 M mellett. Fizetési papírt kérnek hogy majd ők elbírálják valóban ennyit tudok e nekik csak törleszteni. Szeretném látni a fényt az alagút végén. A házunk nem ér ennyit, eladni nem akarom, de életem végéig sem akarok fizetni, sem megnyomorítani magunkat, adóságot meg pláne nem a gyerekekre hagyni. Mit lehet tenni hogy egyezségre jussunk?

  • Devizahitel Kiút 2018-01-14 - 17:30- Válasz

   Kedves Brigitta!
   Sajnos OTP Faktoringnál (jelzálog szerződések esetében, ahol az ingatlan még megvan) olyan megegyezés nincsen, ahol a tartozás csökken, és ön azt a csökkentett tartozást törleszti. Ezt át kellene beszélni! Írtunk önnek levelet.

 13. Veresné Andi 2018-02-26 - 12:14- Válasz

  Kedves Devizahitel Kiút!
  2007-ben vásároltam egy autót 10 éves szerződéssel, melynek törlesztőrészleteit folyamatosan fizettem. A forintosítás után kitolták a futamidőt 2024-ig.
  2017. októberétől semmit nem fizettem, jött a behajtótól egy levél, rajta a fizetendő összeg. Kifizettem, mert megijedtem.
  Most bogarat ültettek a fülembe, és ismét azon gondolkozom,hogy nem fizetek. A bank kiküldte a törzskönyvet, letöröltették a vételi jogot, valamint elidegenítési és terhelési tilalmat. Az autó eladásra került.
  Próbáltam egyezkedni az Erste Bankkal, de hajthatatlanok.Követelik a fennálló tőkerészt.
  Kérdésem,hogy kiszállhatok-e nyertesként? van-e esélyem arra,hogy a Bank elengedi mondjuk a követelés felét?
  Válaszukat előre is köszönöm!

  • Devizahitel Kiút 2018-02-26 - 14:21- Válasz

   Kedves Veresné Andrea!
   Gondolom önnek még élő, nem felmondott szerződése van, ezért kérik a teljes tőkét. Meg kellene vizsgálni, hogy tartós nem fizetés esetén milyen alkuhelyetet tudunk teremteni. Ennek tükrében tudjuk megmondani, hogy kb. mit várunk egy peren kívüli egyezségtől. Minden ügy egyedi, de elvileg ERSTE bankkal lehet jó megegyezést kötni.

 14. Kovács Zsolt 2018-03-04 - 07:04- Válasz

  Tisztelt Devizahitelkiut. Szeretném a tanácsukat kérni. 2007 novemberében vásároltam egy autót 10 éves futamidőre, nem váltottam át én maradtam fix törlesztöben, így kitolták a futamidömet2024-íg.Jelen állás szerint követelnek tőketartozást 1100000 forintot és árfolyam különbözteti összeget867000 forintot. OTP merkantilnál van a hitel rendesen törlesztem a kölcsönt, kérdésem az lenne próbáljak -e velük egyezkedni ? És ha megtudok velük egyezkedni akkor ott oda adják-e a törzskönyvet? Köszönöm segítségét.

  • Devizahitel Kiút 2018-03-06 - 13:18- Válasz

   Kedves Kovács Zsolt!
   Merkantillal nem lehet érdemben egyezkedni, a törzskönyvet sem adják vissza.
   Üdvözlettel:
   D.K.

 15. Rőczeiné Horváth Éva 2018-03-08 - 09:27- Válasz

  Kedves Devizhitelkiut!
  2008 óta fizetem a 2.6 milliós Suzukimat, lassan 10 éve. A bank szerint még mindig 2millió forinttal tartozom. Merkantilos vagyok. Szeretném a törzskönyvet kikérni (Úgy értesültem, hogy Dabasi Tamásnak már sikerült fellebbezéssel ugyan, de tőlük is megkapni a törzskönyvet). Kérdezném, ha a törzskönyvet megkapom még ki tudják e vonatni a forgalomból az autót. Két éve beadtuk a keresetet (Dr.Ölveczky István ügyvéd képviseletében), a biróság felfüggesztette a pert. Kérdezném, hogy Önök szerint van e esély a pernyertességre. (semmiség).Érdemes e megvárnom a szeptemberi tárgyalást az EB.-on. Válaszukat előre is köszönöm. Ha tudnának küldeni egy ügyemben aktuális mintát a törzskönyv kikérésére megköszönném. Tisztelettel, köszönettel:Rőczeiné Horváth Éva

  • Devizahitel Kiút 2018-06-27 - 09:01- Válasz

   A pert nem fogják megnyerni a jelenlegi jogi környezetben. Törzskönyvet Merkantiltól csak törzskönyv kikérő perrel lehet visszaszerezni, mert egyébként nem adják ki. Ha nem fizetik a törlesztőket, a Merkantil kivonatja a gépjármúvet a forgalomból, és ez ellen semmit sem tudnak tenni.

 16. Gáncsos Csaba 2018-03-21 - 13:10- Válasz

  Tisztelt Devizahitelkiuk. 2008-ban vásároltam egy autót 10 éves futamidőre. Forontositas után ki toltak a hitelt 2024 ig. Rendesen fizetve van havonta elő szerződés. Az lenne a kérdésem megkaphatom e a törzskönyvet ha ki kérem és lehetne e a bankkal alkudni. A Budapest bank finanszirozta a hitelt. Az eredeti osszeget már vissza fizettem. Az eredeti szerződés 2018 juniusaban járna le. Válaszukat előre is köszönöm.

  • Devizahitel Kiút 2018-06-27 - 08:59- Válasz

   Budepest Bank kiadja a törzskönyvet, ha ezt eddig nem tették volna meg. Ha bedöntené a szerrződést, ezzel a pénzintézettel akkor sem lehet egyezkedni. 🙁

 17. Kiss István 2018-04-10 - 10:49- Válasz

  Tisztelt Devizahitel Kiút!

  2008-ban vettem egy autót, amihez felvettem 3650000Ft deviza alapú hitelt. 3 éve kezdtem a pert, viszont a törlesztőket azóta is fizetem rendszeresen. Az én számításaim szerint már visszafizettem 5284399 Ft-ot. Miután 2 éve forintosították, még mindig tartozom 3100000 Ft-al. Önök szerint : Milyen feltételekkel tudnék velük peren kívül megegyezni? Hogyan számolják ki, hogy mennyi még a fennálló tartozás? Melyik szerződést veszik alapul, az elsőt svájci frank alapút, vagy a forintosítottat?
  Mire számíthatok?
  Előre is köszönöm a Válaszukat!

  • Devizahitel Kiút 2018-06-27 - 08:58- Válasz

   A pert nem fogja megnyerni, megegyezni pedig nem lehet, mert fizet rendesen.
   A tartozás számításánál figyelembe veszik az eredeteit, hisz abból forintosították le. Ez egymásból következik.

 18. Fekete Roland 2018-06-26 - 09:20- Válasz

  Tisztelt Devizahitelkiut!
  2008-ban kötöttünk szerződést az FHB bankkal (8,5M forint, CHF).
  Árfolyamgát, forintosítás megtörtént. Fizetjük rendesen( kisebb nagyobb elmaradások néha vannak).
  A felvett összeget már visszafizettük de még mindig több mint 10M a tőketartozás.A háznak ennél nagyobb a piaci értéke.
  Tapasztalatuk szerint ezen tények ismeretében van e értelme a banknak felajánlani végtörlesztésre egy alacsonyabb összeget a tőkénél vagy csak az időmet vesztegetném? Várom válaszukat.Köszönettel

  • Devizahitel Kiút 2018-06-27 - 08:55- Válasz

   Amíg fizeti a szerződést, nem fognak semmit sem elengedni. Ha pedig bedönti a hitelt, hogy elősegítse a megegyezést, akkor pedig a magas ingatlanérték miatt nem fognak engedni semmit sem. Sajnos itt nincsen segítség! 🙁

 19. Pernyeszi Dóra 2018-06-29 - 15:36- Válasz

  Tisztelt Cim!
  Erdeklodnek hogy az en esetemben erdemes lenne-e megprobalni egyezkedni, ha igen, mennyi lenne az osszeg Onok szerint, amit ajanljak a banknak.
  Erste Bank – felmondott hitel. Fedezet 4.emeleti 54 m2es panel lakas Pápán. Felvett hitel 3,6 M Forintban. A bank kovetel most egyosszegben 6,4MFtot.
  Koszonettel: P. Dora

 20. Bánhidi András 2018-08-10 - 12:34- Válasz

  Tisztelt Cím!

  Érdeklődni szeretnék,hogy 2008,-ban felvettem 4.800.000.CHF jelzálog hitelt,eddíg kifizettem
  6.700.000,-ft,-ot és a Banknak egyezségi ajánlatot tettem,hogy egyösszegben még fizetek nekik
  2.000.000,-ft-ot.Válaszuk az volt,hogy az ingatlan többet ér mint a tartozásom! Az érzésem az,hogy ök az ingatlan értékesítésére megy játszma,viszont én nem akarom eladni! Mivel ez az egy lakásom van,és nem akarok utcára menni! Jelenleg a bank követel: 3.909.042.ft-ot .Mivel elegem lett a banki zsarolásból,úgy döntöttem nem fizetem a törlesztőrészletet.Így átadtak a végrehajtónak,ahol a nyugdíjamból vonják 33 százalékot!
  Várom megtisztelő segítő válaszukat!
  Tisztelettel: Bánhidi András

  • Devizahitel Kiút 2018-08-21 - 18:07- Válasz

   Tisztelt Bánhidi András!
   Sajnos, ha a fedezet megvan a követelésre, akkor nem fognak engedni semmit. Így, hogy nem fizette, a végrehajtót is eteti, ha neki nem elég az összeg, amit tilt, akkor még a házát is el fogják árverezni. Jelen jogi helyzetben nem tudunk segíteni. aki azt ígéri, hogy tud, az a pénzlehúzás kategória.
   D.K.

Hagyj üzenetet